×

Politika privatnosti Politika privatnosti

PolitikaPrivatnosti

Pravila o privatnosti (status: studeni 2020)

 1. Predgovor

Bez obzira jeste li kupac, zainteresirana strana, podnositelj zahtjeva ili posjetitelj naše web stranice: Mi, solidian GmbH (u daljnjem tekstu: “solidian”, “mi”), zaštitu vaših osobnih podataka shvaćamo vrlo ozbiljno. Ali što ovo zapravo znači?

U nastavku bismo vam željeli dati uvid u osobne podatke koje prikupljamo od vas i u kojem ih obliku obrađujemo. Također ćete dobiti pregled svojih prava prema važećem zakonu o zaštiti podataka. Također ćemo vam dostaviti vašu kontakt osobu za sva daljnja pitanja.

Sadržaj ove obavijesti može se s vremenom mijenjati. Stoga preporučujemo redovito provjeravanje ove stranice.

1.1 Tko smo mi?

Solidian je vodeći specijalist i dobavljač inovativnih, održivih i izdržljivih ojačanja izrađenih od ugljičnih, staklenih ili bazaltnih vlakana. Također razvijamo proizvode za armiranje betonske konstrukcije zajedno s našim partnerima.

Danas svoje proizvode razvijamo, proizvodimo i prodajemo na naša dva mjesta u Albstadtu (Njemačka) i Karlovcu (Hrvatska) s više od 200 zaposlenih.

Kao odgovorna stranka u okviru primjenjivih zakona o zaštiti podataka, mi,

solidian GmbH
Sigmaringer Strasse 150
DE-72458 Albstadt
E-mail:            info@solidian.com
Tel.: +49 7431 10 – 3135
Fax:       +49 4731 10 – 63118

Poduzmite sve mjere potrebne prema važećem zakonu o zaštiti podataka kako biste osigurali zaštitu svojih osobnih podataka.

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s ovom politikom privatnosti, obratite se našem službeniku za zaštitu podataka.

solidian GmbH
Data Protection Officer
c/o Groz-Beckert KG
Parkweg 2
DE-72458 Albstadt
E-mail: data.protection@solidian.com

 1. Opseg izjave o zaštiti podataka

Pod obradom osobnih podataka, zakonodavac se odnosi na aktivnosti kao što su prikupljanje, evidentiranje, organizacija, strukturiranje, pohrana, prilagodba ili izmjena, pronalaženje, postavljanje upita, uporaba, otkrivanje prijenosom, distribucijom ili na drugi način stavljajući na raspolaganje, usporedba ili povezivanje, ograničenje , brisanje ili uništavanje osobnih podataka.

Osobni podaci su bilo koji podaci koji se odnose na identificiranu ili utvrdivu fizičku osobu.

Ova se politika privatnosti odnosi na osobne podatke kupaca, zainteresiranih strana, podnositelja zahtjeva ili posjetitelja.

Ova se politika privatnosti odnosi na našu web stranicu www.solidian.com kao i ostale informacije koje su nam poslane u pisanom obliku.

Web stranica www.solidian.com sadrži veze na web stranice trećih strana (npr. pinterest, Instagram, linkedin, facebook, Google Maps). Odvojena pravila o privatnosti primjenjuju se kada koristite web stranice trećih strana. Nismo odgovorni za obradu podataka na ovim stranicama.

 1. Koje osobne podatke obrađujemo?

Vaše osobne podatke prikupljamo kada nas kontaktirate, npr. kao zainteresirana strana ili kupac. To se može dogoditi, na primjer, kada pokažete zanimanje za naše proizvode, kontaktirate nas putem naših komunikacijskih kanala ili kada koristite naše proizvode ili usluge u kontekstu postojećih poslovnih odnosa.

Obrađujemo sljedeće vrste osobnih podataka:

 • Podaci za osobnu identifikaciju
  • g. ime i prezime, podaci o adresi, adresa e-pošte, telefonski broj, broj faksa
 • Podaci o narudžbi
  • g. broj kupca, broj narudžbe, podaci o računu
 • Podaci povezani s tvrtkom
  • g. naziv tvrtke, odjel, djelatnost
 • Podaci o vašem ponašanju na mreži
  • g. IP adrese, korisnička imena, podaci o vašim posjetima našoj web stranici, radnje izvršene na našim web mjestima, mjesto pristupa
 • Informacije o vašim interesima i željama koje podijelite s nama
  • g. putem našeg kontakt obrasca ili drugih komunikacijskih kanala
 • Informacije o vašoj karijeri
  • g. stručno osposobljavanje, prethodni poslodavci, ostale kvalifikacije

i druge informacije usporedive s ovim kategorijama podataka.

3.1 Osjetljivi podaci

Osjetljivi podaci, tj. Posebne kategorije osobnih podataka, poput podataka o vjerskom ili sindikalnom članstvu, prikupljaju se samo ako nam dostavite te podatke, npr. u slučaju prijava.

3.2 Osobni podaci maloljetnika

Osobni podaci o djeci ili maloljetnicima prikupljaju se samo ako koriste naše komunikacijske kanale.

3.3 Korištenje kolačića

Sve informacije o upotrebi kolačića na našoj web stranici mogu se pronaći at www.solidian.com/hr/cookies-politika

 1. Za što obrađujemo vaše osobne podatke – i na kojoj pravnoj osnovi?

4.1 Ispunjenje ugovora

Vaše podatke obrađujemo kako bismo ispunili naše ugovore. To se također odnosi na podatke koje nam pružate u kontekstu pre-ugovorne korespondencije. Specifične svrhe obrade podataka ovise o dotičnom proizvodu i podnesenom zahtjevu, a također se mogu koristiti za analizu vaših potreba i provjeru koji su proizvodi i usluge prikladni za vas.

4.1.1 Izvršenje ugovornog odnosa

Da bismo izvršili ugovorni odnos, potrebno nam je vaše ime, adresa, telefonski broj ili adresa e-pošte kako bismo vas mogli kontaktirati.

4.1.2 Ponuda robe i usluga

Također su nam potrebni vaši osobni podaci da bismo mogli provjeriti možemo li i koje vam proizvode i usluge možemo i možemo ponuditi.

Pojedinosti o odgovarajućim svrhama obrade podataka mogu se naći u ugovornim dokumentima i našim Općim uvjetima.

4.1.3 Provođenje postupka prijave

Obrađujemo vaše podatke koje ste nam poslali kao dio prijave kako bismo provjerili odgovaraju li vaše profesionalne kvalifikacije za oglašeni posao. Vaše podatke koristimo za postupak prijave i prenosimo ih u vašu osobnu kartoteku tek kad se zaključi ugovor. Ako se ne postigne dogovor, vaši će se podaci izbrisati ili uništiti. Informacije o vašem podnositelju zahtjeva nećemo koristiti u bilo koje druge svrhe osim za provođenje postupka prijave.

4.2 Nakon uravnoteženja interesa: Unaprjeđujemo naše usluge i nudimo vam odgovarajuće proizvode

4.2.1 Za jačanje i optimizaciju odnosa s kupcima

Kao dio naših napora da kontinuirano poboljšavamo naš odnos s vama, molimo vas da s vremena na vrijeme sudjelujete u našim anketama o kupcima. Rezultati anketa služe za prilagođavanje naših proizvoda i usluga vašim potrebama.

4.2.2 Obrada i analiza podataka u marketinške svrhe

Vaše su nam potrebe važne i trudimo se pružiti vam informacije o proizvodima i uslugama koji vam savršeno odgovaraju. U tu svrhu koristimo nalaze zajedničkog poslovnog odnosa i istraživanja tržišta. Glavni cilj je prilagoditi naše prijedloge proizvoda vašim potrebama. U tom kontekstu jamčimo da ćemo podatke uvijek obrađivati ​​u skladu s važećim zakonom o zaštiti podataka. Važno: U bilo kojem trenutku možete se usprotiviti upotrebi svojih osobnih podataka u tu svrhu.

Što konkretno analiziramo i obrađujemo?

 • Rezultati naših marketinških kampanja za mjerenje učinkovitosti i relevantnosti naših kampanja;
 • Informacije o vašim posjetima našoj web stranici;
 • Analiziramo potencijalnu potražnju za našim proizvodima i uslugama.

4.2.3 Newsletter

Na naš bilten možete se pretplatiti putem naše web stranice. Za slanje biltena potrebna nam je vaša adresa e-pošte. Naš newsletter primit ćete tek nakon što je postupak dvostruke prijave uspješno dovršen. Imate pravo pogledati izjavu o pristanku ili otkazati pretplatu na bilten. Odgovarajuće poveznice implementirane su u svakom biltenu. Ako otkažete pretplatu na naše biltene, vaši će se podaci za kontakt odmah izbrisati s našeg popisa za distribuciju biltena.

Učinkovitost elektroničke privole, poput one koja se koristi za pretplatu na bilten, podliježe određenim zakonima. To uključuje prijavljivanje vaše izjave o pristanku. Stoga bilježimo datum i vrijeme pristanka, tekst izjave o pristanku, činjenicu da je potvrđen okvir i vašu e-adresu. Također bilježimo datum i vrijeme na koji je kliknuta veza za potvrdu i veza u potvrdnom e-mailu. Te podatke prikupljamo samo u svrhu poštivanja zakonskih obveza.

4.2.5 Mjere za vašu sigurnost

Vaše osobne podatke koristimo, između ostalog, u sljedećim slučajevima:

 • Kako bismo zaštitili vas ili vašu tvrtku od prijevara, analiziramo vaše podatke. To se može dogoditi, na primjer, ako ste bili žrtva krađe identiteta;
 • Da bi poboljšala pouzdanost naših web aplikacija, naša IT podrška usko surađuje s vama u slučaju tehničkih problema. U tom kontekstu, također procjenjujemo zapisnike pristupa stranici, izvršenih radnji itd .;
 • Da bi se osigurala IT sigurnost;
 • Kako bi mogli evidentirati i dokazivati ​​činjenice u slučaju potencijalnih pravnih sporova.

4.3 Na temelju vašeg pristanka

Ako ste pristali na obradu vaših osobnih podataka u jednu ili više specifičnih svrha, obrada vaših podataka s naše strane je dopuštena. Ovu privolu možete povući u bilo kojem trenutku, s učinkom za budućnost, bez ikakvih troškova osim troškova prijenosa prema osnovnim cijenama (troškovi vaše internetske veze). Povlačenje privole međutim ne utječe na zakonitost obrade koja se provodi dok privola nije povučena.

4.4 Zbog zakonskih zahtjeva ili u javnom interesu

Kao tvrtka podliježemo širokom spektru zakonskih zahtjeva (npr. Iz poreznog zakonodavstva). Vaše osobne podatke obrađujemo u skladu s našim zakonskim obvezama.

 1. Gdje šaljemo podatke i zašto

5.1 Korištenje podataka unutar solidiana

Unutar tvrtke Soliddian samo subjekti koji zahtijevaju vaše osobne podatke da bi ispunili naše ugovorne ili pravne obveze ili zaštitili naše legitimne interese imaju pristup vašim osobnim podacima.

5.2 Korištenje podataka izvan solidiana

Poštujemo zaštitu vaših osobnih podataka i prosljeđujemo podatke o vama samo ako to nalaže zakon, ako ste na to pristali ili ako ispunjavate ugovorne obveze.

Sljedeći primatelji mogu zahtijevati da se vaši osobni podaci prosljeđuju zakonom, na primjer:

 • Javna tijela ili nadzorna tijela, na pr. porezne vlasti, carinske vlasti;
 • Sudska i tijela za provedbu zakona, na pr. policija, sudovi, državno odvjetništvo;
 • Odvjetnici ili javni bilježnici, na pr. u pravnim sporovima;
 • Revizori.

Surađujemo s drugim tvrtkama kako bismo ispunili svoje ugovorne obveze. Ovo uključuje:

 • Pružatelji usluga prijevoza i špedicije;
 • Organizatori i pružatelji usluga obuke ako ste se putem nas registrirali za određene sajmove ili događaje;
 • Banke i pružatelji financijskih usluga za rješavanje svih financijskih pitanja.

Vlastiti pružatelji usluga

Kako bismo naše poslovanje učinili učinkovitim, koristimo usluge vanjskih pružatelja usluga koji mogu od vas dobiti osobne podatke kako bi ispunili opisane svrhe, uključujući pružatelje IT usluga, pružatelje usluga tiska i telekomunikacija, agencije za prikupljanje, konzultantske ili prodajne tvrtke.

Važno: Pažljivo pazimo na vaše osobne podatke!

Kako bismo osigurali da pružatelji usluga poštuju iste standarde zaštite podataka kao u našoj tvrtki, potpisali smo relevantne ugovore za obradu narudžbi. Ovi ugovori između ostalog predviđaju:

 • Da treće strane imaju pristup samo podacima koji su im potrebni za izvršavanje zadataka koji su im dodijeljeni;
 • Da samo zaposlenici koji su se izričito obvezali poštivati ​​propise o zaštiti podataka imaju pristup vašim podacima kod pružatelja usluga;
 • Da se pružatelji usluga pridržavaju tehničkih i organizacijskih mjera kako bi osigurali sigurnost podataka i zaštitu podataka;
 • Što se događa s podacima kad se prekine poslovni odnos između davatelja usluge i nas.

Za pružatelje usluga koji se nalaze izvan Europskog gospodarskog prostora (EEA) poduzimamo posebne sigurnosne mjere (npr. Koristeći posebne ugovorne klauzule) kako bismo osigurali da se s podacima postupa s istim stupnjem opreza kao u EGP-u. Redovito provjeravamo jesu li svi naši pružatelji usluga u skladu s našim specifikacijama.

Vrlo važno: ni u kojem slučaju ne prodajemo vaše osobne podatke trećim stranama!

5.3 Korištenje podataka unutar solidanske skupine

Kako bismo vam ponudili najbolju moguću uslugu, povremeno razmjenjujemo podatke unutar grupe tvrtki. Pritom osiguravamo da se poštuju važeći propisi o zaštiti podataka i da su vaši osobni podaci u svakom trenutku na odgovarajući način zaštićeni.

Iz tog smo razloga poduzeli odgovarajuće mjere kako bismo osigurali poštivanje zaštite podataka unutar solidanske skupine:

Potpisali smo sporazume s pojedinačnim podružnicama koji osiguravaju da osobni podaci koji se razmjenjuju unutar grupe ostanu zaštićeni u svakom trenutku.

U skladu s ovim ugovorima i primjenjivim zakonom o zaštiti podataka, osobne podatke prenosimo samo našim podružnicama u svrhe navedene u ovoj izjavi o zaštiti podataka.

 1. Jeste li nam dužni dostaviti osobne podatke?

U kontekstu poslovnog odnosa između vas i solidana, od vas tražimo sljedeće kategorije osobnih podataka:

 • Svi podaci potrebni za uspostavljanje i obavljanje poslovnog odnosa;
 • Podaci potrebni za ispunjavanje ugovornih obveza;
 • Podaci koje smo zakonski obvezni prikupljati.

Bez ovih podataka nećemo moći sklopiti ili izvršiti ugovore s vama.

 1. Razdoblja brisanja

U skladu s važećim propisima o zaštiti podataka, vaše osobne podatke ne pohranjujemo dulje nego što je potrebno za potrebe obrade. Ako podaci više nisu potrebni za ispunjenje ugovornih ili zakonskih obveza, mi ih redovito brišemo, osim ako još uvijek nije potrebno privremeno pohranjivanje podataka. Za nastavak skladištenja mogu se primijeniti sljedeći razlozi:

 • Moraju se poštivati ​​obveze zadržavanja trgovačkog i / ili poreznog zakona: Razdoblja zadržavanja prema odredbama Njemačkog trgovačkog zakona i Njemačkog fiskalnog zakona traju do 10 godina.
 • Da bi se pribavili dokazi u slučaju pravnih sporova u okviru zakonske zastare: Zastara u građanskom zakonu može trajati do 30 godina, a redoviti zastarni rok nastupa nakon tri godine.
 1. Vaša prava

Kao dio obrade vaših osobnih podataka, imate i određena prava. Daljnje pojedinosti mogu se naći u odgovarajućim odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka (u člancima 15. do 21.).

8.1 Pravo na informacije i ispravak

Imate pravo od nas dobiti informacije u vezi s osobnim podacima koje obrađujemo u vezi s vama. Ako ti podaci nisu (ili više nisu) točni, možete zatražiti da ispravimo podatke i, ako su podaci nepotpuni, dodati ih. Ako smo vaše podatke proslijedili trećim stranama, obavijestit ćemo odgovarajuće treće strane u slučaju relevantne pravne situacije.

8.2 Pravo na brisanje

Možete zatražiti trenutno brisanje vaših osobnih podataka u sljedećim okolnostima:

 • Ako vaši osobni podaci više nisu potrebni za svrhe u koje su prikupljeni;
 • Ako ste povukli svoj pristanak i ne postoji druga pravna osnova za obradu podataka;
 • Ako se protivite obradi i nema nužnih legitimnih osnova za obradu podataka;
 • Ako se vaši podaci obrađuju nezakonito;
 • Ako vaše osobne podatke treba izbrisati kako bi se ispunile zakonske obveze.

Napominjemo da prije nego što izbrišemo vaše podatke, moramo provjeriti postoji li opravdan razlog za obradu vaših osobnih podataka.

8.3 Pravo na ograničenje obrade (“pravo na blokiranje”)

Možete zatražiti da ograničimo obradu vaših osobnih podataka iz jednog od sljedećih razloga:

 • Ako osporavate točnost podataka, sve dok nismo imali priliku provjeriti točnost podataka;
 • Ako se podaci obrađuju nezakonito, ali vi samo tražite brisanje ograničenja upotrebe osobnih podataka;
 • Ako nam osobni podaci više nisu potrebni za obradu, ali vi ih i dalje trebate za uspostavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva;
 • Ako ste se usprotivili obradi, a još nije utvrđeno jesu li vaši legitimni interesi veći od naših.

8.4 Pravo na prigovor

8.4.1 Pravo na prigovor od slučaja do slučaja

Ako se obrada odvija u javnom interesu ili na temelju ravnoteže interesa, imate pravo prigovoriti obradi iz razloga koji proizlaze iz vaše posebne situacije. Ako se protivite, nećemo obrađivati ​​vaše osobne podatke osim ako ne pokažemo uvjerljive legitimne osnove za obradu vaših podataka koji prevladavaju vaše interese, prava i slobode ili ako su vaši osobni podaci potrebni za uspostavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva. Prigovor ne sprečava zakonitost obrade koja se provodi do točke prigovora.

8.4.2 Prigovor oglašavanja

U slučajevima kada se vaši osobni podaci koriste u reklamne svrhe, možete se u bilo kojem trenutku usprotiviti ovom obliku obrade. Tada više nećemo obrađivati ​​vaše osobne podatke u te svrhe.

Prigovor se može dati neformalno i treba ga uputiti na:

solidian GmbH
Data Protection Officer
c/o Groz-Beckert KG
Parkweg 2
DE-72458 Albstadt
E-mail: data.protection@solidian.com

8.5 Pravo na prijenos podataka

Imate pravo na zahtjev dobiti osobne podatke koje ste nam dali na obradu u prenosljivom i strojno čitljivom formatu.

8.6 Pravo na podnošenje žalbe nadzornom tijelu (članak 77. GDPR-a)

Uvijek nastojimo vaše zahtjeve i zahtjeve obraditi što je brže moguće kako bismo u skladu s tim zaštitili vaša prava. Međutim, ovisno o opsegu upita, može proći i do 30 dana prije nego što vam pružimo daljnje informacije o vašem zahtjevu. Ako bi trebalo duže, obavijestit ćemo vas odmah o razlozima kašnjenja i s vama razgovarati o daljnjem postupku.

U nekim slučajevima možda nam neće biti dopušteno niti ćemo vam moći pružiti bilo kakve informacije. Ako je zakonski dopušteno, obavijestit ćemo vas o razlogu odbijanja podataka.

Međutim, ako niste zadovoljni našim odgovorima i reakcijama ili ako smatrate da kršimo važeći zakon o zaštiti podataka, možete podnijeti žalbu i našem službeniku za zaštitu podataka i odgovornom nadzornom tijelu. Nadležno nadzorno tijelo za nas je:

Državni povjerenik za zaštitu podataka i slobodu informacija u Baden-Württembergu
Königstraße 10 a
DE-70173 Stuttgart
Tel.: +49 711 615541-0
Fax: +49 711 615541-15